14 Şubat 2009 Cumartesi

HİPPİ'LER (ÇİÇEK ÇOCUKLARI)

yaşam tarzı aslında bugünkü mutlak retçiliğin temellerini atan bir oluşumdur. Dünyanın üzerindeki tüm bitki, hayvan ve insanlara ait olduğunu kabul eden apolitik bir görüş... Kendilerine asla sınır koymayan, var olan tüm yetkilileri reddeden, komün hayatını savunan özgülükçü bir hareket... 1960'lı yıllarda dönemin komünist ve sağcı yapılanmalarına karşı çıkan, özgürlüğün bireyin kendi içinde olduğunu savunan ancak uygulamaları ile anarşist düşünce tarzından tamamen ayrılan, düşünce biçiminin gerçek yaşama dönüştüğü yer aslında hippilik... Bir akım olarak incelendiğindeyse hippilik özellikle psikanalist Eric Fromm tarafindan gelmiş geçmiş en tutarlı hareket olarak kabul görmektedir. Çünkü "çiçek çoçuklar" ozgur ask savunuculuğunun, barış yanlılığının tüm gereklerini yerine getirerek, inandıklarini yaşamaktan hiçbir zaman çekinmemiş ve genelgeçer ahlâkın bütün karşıtlığına birliktelikleriyle karşı koyarak alternatif bir hayatı sürdürmeyi başarmişlardir. Bu yaşam tarzının en şaşırtıcı yanlarından birisi olarak da komün yasayan hippi gruplarının üyelerine tek tek bakıldığında hiçbirinin cebinde metelik olmamasına karşın rahatlıkla hayatlarını sürdürebiliyor oluşlari gösterilir.





çok
ve boş
konuşan
insanların
özü--------)

anla biraz

**** güzel şeylerde çirkin anlamlar bulanlar rezil kişilerdir; üstelik sevimli de değildirler. bu, bir sakatlıktır.
güzel şeylerde güzel anlamlar bulanlar kültürlü kişilerdir; onlar için bir umut vardır.
**** İNSANLIK KENDİNİ FAZLA CİDDİYE ALIYOR. bu insanlığın en büyük günahıdır. mağara insanı gülmeyi bilseydi, insanlık tarihi bambaşka olurdu.
**** ahlakın temeli olan TOPLUM korkusu ile dinin sırrı olan TANRI korkusu; işte bizi yöneten iki kuvvet.
**** herbirimiz cennetle cehennemi içimizde taşıyoruz.
**** her gösterişli hareketiyle insan, bir düşman kazanır. sevilmek için bayağı olmalı.
*** erkekler yorgunluktan, kadınlar meraktan evlenirler. ikisi de hayal kırıklığına uğrarlar.
*** iyi olmak insanın kendisiyle uyum halinde bulunmasıdır. uyumsuzluk, başkalarıyla uyum halinde olmaya zorlanıştır.
**** gençken, gençliğinizi yaşayın; genç olduğunuzu kavrayın. gönül karartanlarla düşüp kalkarak; onmaz başarısızlıkları onarmaya çalışarak; kendinizi cahillere, bayağılara, sıradan kişilere kurban ederek günlerinizin altınını boş yere savurmayın.

oscar wilde

itiraflarım'dan

bizim gibi eğitim görmüş insanlardan, yani kendi kendilerine karşı samimi davranan insanlardan bahsediyorum; yoksaaa dini dünyevi amaçlarına alet eden insanlardan değil. (aslında bu tip insanlargerçek inançsızlardır; çünkü inanç, onlar için herhangi bir amaca ulaşmada araç durumundadır; bu, hiç şüphesiz inanç değildir!) bizim gibi eğitim görmüş insanlara gelince, onların durumu da şöyledir: bilginin ve hayatın ışığı, o yapay binayı eritmiştir. bazıları bunu farketmiş ve kalıntıları silip süpürmüş, bazıları ise hala bile farkında değiller...

[ (depresif anlarda;)
hayatım durmuştu. nefes alabiliyor, yiyebiliyor, içebiliyor, uyuyabiliyordum; nesef almamak, yememek, içmemek, uyumamak elimden gelmiyordu. fakat hayat değildi bu. çünkü beni aklen tatmin edecek bir arzum yoktu. bir arzum olduğunda, onu gerçekleştirsem de gerçekleştirmesem de bir şey çıkmayacağını önceden biliyordum. bir peri çıkagelse de bana: "dile benden ne dilersen" dese, ona ne cevap vereceğimi bilemezdim..
.]


PAYLAŞAMADINIZ PAYLAŞAMADINIZ


MİLLİYETÇİLİK NEDİR? BU MUDUR MİLLİYETÇİLİK?
BİRİ BANA BU MİLLİYETÇİLİĞİN MANTIĞINI ANLATABİLİRMİ!
MÜSLÜMANMIŞ HIRİSTİYANMIŞ BİLMEM NEYMİŞ
"NE YAPIYOSUNUZ SİZ"
KOCAMAN DÜNYAYI
PAYLAŞAMADINIZ!