24 Kasım 2010 Çarşamba

optimistleer pesimistleer oportünistleer ler leer leeer



durumun saçmalığını en başında göstermek için ilk paylaşım optimistlere ait..


onlara yani optimistlere söylenen spontane palavralar;
Yaşamı dengeli bir pozitiflik içinde yaşıyorsunuz. Tebrikler. (hakkaten tebrik etmekten ölcem)
Ender olarak olayları negatif olarak görüyorsunuz. (e bunu da becerebil arada yani)
Çevrenizdeki insalar sizin enerjinizden faydalanıyor ve ister istemez etkileniyorlar. İnsanlar için neşe kaynağısınız. (ne demezsin kuyruk olmuş herkes başka bişey düşündükleri yok kıyamaaam)
İnsanlar sizinle zaman geçirmekten zevk alıyor ve hatta sizinle olmak için çaba sarfediyor. (hadi ordan be!!)


orta şekerlerle devam edelim ki olması gereken belki de bu..
Zaman zaman olumlu yaklaşım sergileseniz bile genelde karamsar bir tavrınız var.(temkinli diyelim)
Bu durum belki kötü sürprizlere karşı sizin hazırlıklı olmanızı sağlıyor olabilir (bak bu söylenilen en güzel cümle.. hazırlıklı ol her türlü olumsuzluğa ki başına geldiğinde mıymıntı insanlar gibi ağlamaklı ağlamaklı kalma ortada.. biraz pesimist ol yani.. e zaten bende bunu diyorum pessimistlikten öldür kendini diyen yok)
ama daha pozitif bir yaklaşım ile güzel sürprizlerin oluşmasına da yardımcı olabilirsiniz. (bak bak nasıl yalan. güzel bişey olacaksa eğer hayatta kötü şey gelirken bana soruyormu da güzel şey gelip karşıdan bi tipime bakacak önce "amaan şuna da bak karamsarlıkla dolu, gitmem ben buna bee" falan mı diyecek peehh)
Bazen risk almak ve daha iyiye ulaşabilmek için elinizi taşın altına koymak önünüze yeni ve heyecanlı kapılar açabilir (bunu yapmak için pesimist yada optümist ayrımına gerek yok ya neysse)
Çevrenizdeki insanlar sizin içine kapanık ve heyecansız biri olduğunuzu düşünebilir fakat aslında büyük bir potansiyele sahipsiniz. bütün yapmanız hayata biraz daha olumlu olarak bakmayı öğrenmek. (ayran budalası gibi sırıt demek istiyor burada)
Arkadaşlarınızın optimist insanlardan oluşmasına özen gösterin (nerde bi polyanna var yapış. zaten bi eksik bi fazla etrafında kim var kim yok umrunda olmayacaktır. paylaşacak aman aman önemli konuları yoktur onun zaten.. asıl gitsinnn bakarsınız hayata avel avel)
onların etkisi ile tavrınızı yavaş yavaş değiştirmeye başlayacaksınız. (tabi, oldu)


Bir optimist ışığı gören kişidir, (nur inmiş tepelerine de haberimiz yok)
pesimist ise ışığı söndüren (teerbiyesizz)
Siz olaylara negatif yönünden bakmaya eğimli birisiniz. Yaşam sizin için karanlık ve kötü bir yerdir (yok canııım)
İnsanların çıkar olmadan iyilik yapabileceğine inanmazsınız (o kadar da değil)
ve birileri olumlu bir iki cümle sarfettiğinde o kişileri ikiyüzlü olmakla suçlarsınız gerçek yüzlerini gizlediklerini düşünürsünüz (abartma ama)
Yaşamda güzel olarak niteleyebileceğiniz hiç bir şey yok mu gerçekten? (vaar neden olmasın. senin yapmadığın şey yani; düşünmek gibi)
Yaşam sizin düşündüğünüz gibi hep kötülüklerle dolu değil ama hep güzelliklerle de dolu değil. (e yani biz ne diyoruz) 
Bir an için aç kaldığınızı düşünün 3 gün boyunca, sonunda yiyeceğiniz bir bayat ekmeğin lezzeti karnınız tok iken yiyeceğiniz bir parça ekmeğin lezzetine benzer mi? Yada soğuktan donduğunuz bir kış gecesi eve gelip sıcak battaniyenin altına girmenin o muhteşem hissi dünyalara değişilir mi? (biz ne anlatmaya çalışıyorsak)
Bütün anlatmak istediğimiz iki yaklaşım arasında bir denge bulmanız gerektiği. Yaşamda negatiflikleri görmezden gelin demiyoruz, sadece güzellikleri de farketmeye başlayın. Bu sizi daha mutlu bir insan yapacaktır. (e aklın yolu bir)


bir de oportünistler var kiii aman aman hayatın nefes kanallarını tıkamada en önde gelen yaratıklar. yaratıklar çünkü bu kadar bencillik ancak ve ancak yaratıklarda olabilir. her koşulda her an kendini düşünüp her şekle kendini sokabilen çanak yalayıcı nadide şahsiyetler bunlar. aslında hayatın gidişatına göre en doğrusunu mu yapıyorlar? belki de evet! ama bu kadar mide bulandırıcı bir doğru olamaz. doğru her zaman en doğru olan mıdır? tartışılır!
lır lıır lııır :p

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder